Twoje 9 miesięcy

Przyjaciele

Blog Renaty i Marty:
Blog parentingowy

Przekąska z muszelek makaronowych

Przekąskę taką warto przygotować, jeśli mamy rozpoczętą puszkę tuńczyka i nie wiemy, co z nią zrobić.

Przekąska z muszelek makaronowych

Składniki:

  • makaron - muszle (ok. 10-12 muszelek)
  • tuńczyk w oliwie
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • ser żółty
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  2. Tuńczyka i warzywa zmieszać w dowolnych proporcjach i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Przestygnięte muszle makaronowe faszerujemy tak przygotowaną mieszanką warzyw, a na koniec posypujemy startym serem żółtym.
  4. Przekąskę z muszelek możemy podawać na chłodno po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce, albo na ciepło po podgrzaniu w piekarniku do momentu, w którym ser się nieco rozpuści.

Komentarze

Dodaj komentarz

 

Polecane książki

W oczekiwaniu na dziecko
Gry i zabawy dla dzieci

Nasz FanPage