Twoje 9 miesięcy

Przyjaciele

Blog Renaty i Marty:
Blog parentingowy

Kokosowa pychotka

Kokosowa pychotka to nic innego jak przekładaniec z warstwami: herbatniki, specjalnie przygotowana kasza manna, owoce i galaretka. Jest przepyszna i szybko się ją przygotowuje.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mleka
  • 5 łyżek stołowych kaszy manny
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek wiórków kokosowych
  • rodzynki – ilość wg uznania
  • galaretka
  • 3 opakowania herbatników

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj galaretkę wg przepisu na opakowaniu i odstaw do lodówki, aż nieco zgęstnieje.
  2. Ugotuj kaszę manną, dodaj do niej cukier i wiórki kokosowe, cały czas trzymając na ogniu. Pod koniec dosyp rodzynki. Następnie odstaw całość na chwilę do przestudzenia.
  3. Blachę wyłóż herbatnikami – ja skorzystałam z pomocy córci ;) 
  4. Jeszcze ciepłą kaszę manną wylej na herbatniki, a następnie całość wstaw do lodówki, czekając na zgęstnienie przygotowanej wcześniej galaretki. 
  5. Rozłóż na kaszy kawałki bananów, a następnie zalej całość galaretką. Ważne, aby dokładnie pokryć nią banany. Wstaw do lodówki, aż galaretka będzie gotowa. 

Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

 

Polecane książki

W oczekiwaniu na dziecko
Gry i zabawy dla dzieci

Nasz FanPage